divendres, 21 d’octubre del 2016

Sabem, realment, qui som?

Avui en dia són poques les persones que no disposen d’un perfil a una xarxa social, utilitzen el correu electrònic o estan registrades en pàgines diverses. Totes les accions que es fan a Internet deixen una petjada digital, que es tradueix en la identitat digital de cadascú. La identitat digital, per tant, és el conjunt d'informacions publicades en Internet sobre una persona i que componen la imatge que els altres tenen d’aquesta: dades personals, imatges, notícies, comentaris, gustos, amistats, aficions, etc. La informació publicada pot provenir tant d’allò que un mateix publica, i que per tant vol mostrar, com d’allò que publiquen terceres persones referint-se a aquesta. És per aquest motiu que, la identitat digital, pot tenir conseqüències positives o negatives en el treball. Un perfil a internet pot servir per buscar feina, connectar-se amb altres persones o compartir les experiències pròpies o opinions, etc. Per tant, revela trets de la personalitat que a vegades poden ser negatius, com comentaris racistes o imatges borratxo, per exemple. 

Així doncs, la identitat digital mostra una imatge personal de la qual moltes vegades no s’és conscient. Per aquest motiu, és recomanable tenir un perfil professional i un personal diferenciats.
Fent referència a aspectes educatius, és evident la importància d’educar als nens i nenes perquè tinguin cura de la seva identitat digital i que siguin conscients de l’impacte que pot tenir tot allò que publiquen, ja que, sobretot els adolescents, estan molt actius en les xarxes socials i moltes vegades no s’adonen dels riscos que això pot comportar.  Per aquest motiu, tant les famílies com a les escoles els han d’acompanyar i fomentar una cultura de la seguretat i responsabilitat a internet, mostrant tots els avantatges que té internet, però també els riscos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada